Jouw stukje natuur in februari

Jouw stukje natuur in februari

In februari begint de tuin langzaam uit zijn winterslaap te ontwaken, en dit is een perfecte tijd om aan het werk te gaan in de tuin.

Je kunt de tuin structuur geven door haagplanten en struiken te planten. Hagen bieden niet alleen bescherming tegen wind en nieuwsgierige blikken, maar zijn ook geliefd bij vogels als schuilplaats.

Als je de indeling van je tuin wilt veranderen, is dit een goede tijd om struiken en bomen te verplaatsen. Deze zijn nu in rust en daarom tijdens een verhuizing minder gevoelig voor stress. Maar let op, doe dit alleen als er geen vorst in de grond zit.

Je kunt je tuin in deze maand opfleuren met prachtige vaste planten zoals Doronicum, Saxifraga, Iberis, Primula, Sedums, Euphorbia, Bergenia, Arabis blepharophylla, Arabis Caucasica ‘Little Treasure Rose’ en allerlei kleuren Erysimum. Deze bloeiers brengen kleur en vrolijkheid in je nu nog rustige tuin.

Het is ook een goed moment om vaste planten te splitsen om ze gezond te houden. Verwijder lelijk blad van Helleborus zodat de bloemen beter opvallen.

Denk eraan om vogelhuisjes op te hangen, want in dit vroege voorjaar gaan vogels al op zoek naar nestplaatsen.

En blijf vooral wieden, want met de stijgende temperaturen komt ook het onkruid tevoorschijn! Dat bespaart je later een hoop werk. Dus, februari is dé maand om je tuin klaar te maken voor een kleurrijk en levendig seizoen!

Meer inspiratie

Niet iedereen heeft groene vingers. En dat hoeft ook helemaal niet. Onze eenvoudige verzorgingstips brengen jouw persoonlijke plantenparadijs binnen handbereik. Zodat je weet hoe je...

Nu is het moment om de lege plekken in je tuin te vullen! Je kunt vroeg bloeiende vaste planten poten om de borders in de...

In de lente beginnen planten te groeien en kunnen ze wel wat ze extra voedingsstoffen gebruiken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten meststoffen, elk met...