Eerste tip van de kweker

Wanneer een vaste plant boven de grond afsterft in de herfst halen veel mensen de oude bladeren weg. Dit is natuurlijk veel netter voor het aanzicht in de tuin, echter beschermt dit afgestorven blad de plant ook bij strenge vorst en geeft bovendien in het voorjaar ook weer voeding af aan de bodem. Kortom, de plant beschermt zichzelf dus met zijn eigen oude blad. Daarnaast bied het ook bescherming tegen bepaalde dieren zoals egels. U hoeft dit blad dus niet weg te halen.

Onkruid of vaste plant? Dat is een vraag die we ons vooral in het begin van het seizoen afvragen als de planten weer gaan groeien en het eerste blad weer boven de grond zichtbaar is. Veel mensen schoffelen dan per ongeluk de goede plant weg. Dit is zonde en vrij simpel te voorkomen. Zet, wanneer u de plant, plant een stokje bij de plant, dit hoeft geen groot stokje te zijn maar eentje die goed zichtbaar is als de plant net begin op te komen. Wanneer de plant dan vol in blad zit zie je dit stokje niet meer, maar wanneer het nodig is in het voorjaar is hij weer zichtbaar en weet je dat op die plek die mooie vaste plant staat.

Wat betekenen de tekens op het etiket van de plant die u gekocht heeft? Bij bijna elke plant zit een etiket met daarop informatie over de plant die u heeft gekocht.Nu komt het weleens voor dat de tekens die op dit etiket staan niet altijd even duidelijk zijn. Wij willen u hier daarom wat uitleg geven over deze tekens.